Фото: "АрміяInform"

Далекобійна та високоточна: у ГУР розповіли, яку зброю тестує Україна

На сьогодні Україна наразі тестує різну далекобійну і високоточну зброю. При чому йдеться не тільки про ту, про яку раніше говорили президент Володимир Зеленський і секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону. Він зазначив, що існує значна відмінність між підходами України та РФ до застосування зброї. Збройні сили України віддають перевагу сучасності, технологічності та високій точності.

"У нас немає такої розкоші, як завалювати територію Росії різним мотлохом. Тобто ця зброя надзвичайно якісна. Я думаю, ворогу має бути приємно, що такі сучасні розробки летять на його територію. Зрештою вони ж на щось розраховували, коли нападали на Україну. Тому, так, високоточна, високоефективна (зброя, — ред.)", — додав представник ГУР.

Юсов додав, що Україна також тестує й інші види зброї, які є високоточними та ефективними.

"Результати використання згаданої зброї та інших, які нині використовуються, обнадійливі та позитивні. Можна сказати, що дослідження тривають", — розповів Юсов.

Представник ГУР також відповів на запитання про те, на які відстані здатна дотягнутися нова українська далекобійна зброя.

"Давайте не спрощуватимемо завдання для головного управління розвідки генерального штабу збройних сил Росії, нехай вони самі розбираються з цими деталями. У будь-якому разі, це містить комбінування різних методів, сил і засобів. Припускати, що якщо заявлено про дальність у 700 кілометрів, то вони будуть ховатися на 800 або 1000 кілометрів, для них точно немає підстав", — підсумував він.

Нагадаємо, 31 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні було створено далекобійну зброю, яка уразила ворожу ціль за 700 кілометрів. Він також наголосив, що дав завдання виготовляти подібну зброю. 

Зеленський вважає, що регулярні вибухи на території Російської Федерації дають трохи більше відчуття справедливості. За його словами, війна з її наслідками повертається до агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2023 02:33