Олексій Данілов. Джерело: ABC

Данілов пояснив, чому Україні не можна зупинятись у війні проти РФ

Україні не можна зупинятись у веденні бойових дій проти Російської Федерації. Наразі у Росії та у світі відбуваються події, які грають на руку нашій державі.

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Наталі Мосейчук. За його словами, якщо Україна зупиниться на цьому шляху війни — тоді на нашій країні відіграються всі, й не лише російський диктатор Володимир Путін.

"Нам до цього часу ніхто не може дати чітко відповідь на питання що таке наша перемога", — сказав Данілов.

Він наголосив, що не було заяв про те, що наші союзники підтримуватимуть Україну до самої перемоги.

"Нам треба чітко розуміти — вони з нами йдуть до перемоги чи вони з нами йдуть певний проміжок часу, а потім будуть дивитися і робити ті чи інші висновки", — заявив секретар РНБО.

Він також зазначив, що наразі у Росії та у світі відбуваються події, які точно на нашу користь. На думку Данілова, головне завдання українців — тримати стійкість, не впадати в сум та не панікувати, а боронити свою державу, звільняти її від агресора.

"Тому, якщо ми зупинимося на цьому шляху — тоді відіграються на нас всі, й не тільки Путін. Ми живемо дуже складному, непростому світі й ми сьогодні бачимо, що інколи навіть у країн-партнерів політична доцільність переважає ті чи інші речі, які ми називаємо "цінності", — додав очільник РНБО.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба напередодні заявив, що українська сторона може провести перемовини з Росією, але лише за умови повного відведення військ окупантів. Крім того, ці переговори не можуть відбуватися з чинним президентом Росії Володимиром Путіним.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що запропонована ним "Формула миру" для справедливого закінчення війни Росії проти України може стати базою й для припинення інших військових конфліктів на планеті. Зеленський наголосив, що, на жаль, в Україні не єдиний і не останній військовий конфлікт у світі.

Водночас президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммед бен Заїд хоче організувати зустріч президента України Володимира Зеленського з російським диктатором Володимиром Путіним. Ініціатива щодо організації зустрічі виникла на прохання Папи Римського Франциска в координації з деякими європейськими державами. Також про плани зустрічі проінформований і американський лідер Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 12:57