Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Данія анонсувала пакет військової допомоги для України на понад $100 млн

Данський уряд анонсував новий пакет військової допомоги на 116 мільйонів доларів. Він спрямований на забезпечення, як довгострокових, так і короткострокових потреб України у сфері оборони.

Як повідомляє прес-служба уряду Данії, з оперативних міркувань та міркувань безпеки детальна інформація про повний вміст пакета допомоги не надається. Водночас основні кошти будуть спрямовані на закупівлю нової військової техніки через українську оборонну промисловість і міжнародних партнерів.

"Важливою частиною нового пакета допомоги стане збільшення промислового пулу на 44 мільйони доларів крон у 2024 році, що дозволить зміцнити українську оборонну промисловість. Додатково буде виділено 16,5 мільйонів доларів на фінансування закупівель через українські оборонні підприємства", — йдеться у повідомленні.

Своєю чергою міністр закордонних справ Данії Ларс Лекке Расмуссен додав, що його країна продовжує залишатися одним з найвідданіших прихильників України та встановила міжнародний стандарт підтримки. За його словами, новий пакет допомоги забезпечить Київ усім необхідним військовим обладнанням для протистояння російській агресії.

"Путін продовжує жорстокі та криваві напади на українців. Вкрай важливо, щоб Данія продовжувала підтримувати Україну, щоб вони могли захистити себе. Цей двадцятий пакет військової підтримки був складений на основі побажань і потреб України та повинен підтримувати Україну як у короткостроковій перспективі, так і в найближчі роки", — наголошує міністр оборони країни Троелс Лунд Поульсен.

Нагадаємо, раніше Україна отримала від Литви новий пакет військової допомоги. У міністерстві оборони Литви наголосили, що загалом цього місяця до України будуть відправлені 14 бронетранспортерів М113, пускові комплекси ППО малої дальності з ракетами, системи боротьби з безпілотниками, індивідуальні протидронові глушники, всюдиходи із запчастинами, гвинтівки, боєприпаси, димові заряди та інше обладнання і спорядження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 17:00