Фото ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги: що отримають ЗСУ

У понеділок, 19 серпня, німецький уряд передав Україні черговий пакет військової допомоги. Він містить засоби протиповітряної оборони, безпілотники та допоміжні машини.

Про це йдеться на сайті федерального уряду.

Згідно з оприлюдненою інформацією, Києву передано пускову установку ППО IRIS-T SLS, 14 тисяч боєприпасів калібру 155 міліметрів, 10 морських дронів; 26 БпЛА Vector, шість високомобільних екскаваторів-навантажувачів HMEE та броньовану евакуаційну машину Bergepanzer 2.

Пакет також містить засоби для розмінування і знешкодження вибухових боєприпасів, 55 тисяч аптечок, стрілецька зброя тощо.

Нагадаємо, раніше видання Bild заявило, що з ініціативи міністра фінансів Німеччини Крістіана Лінднера, Берлін призупиняє фінансову допомогу Україні. Канцлер Олаф Шольц більше не хоче схвалювати заявки.

У МЗС України наголосили, що така інформація про нібито припинення надання Німеччиною військової допомоги Україні є некоректною та маніпулятивною. Натомість остаточний рівень підтримки на 2025 рік стане відомий лише після затвердження бюджету ФРН.

Згодом міністерство фінансів Німеччини заявило, що продовжуватиме підтримувати Україну у війні про російських загарбників. Проте в майбутньому військова допомога буде частково перенесена на міжнародні програми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 14:17