Фото ілюстративне зі соцмереж

Данія надасть Україні новий пакет військової допомоги вартістю 750 млн євро: що отримають ЗСУ

У четвер, 16 травня, Данія оголосила про надання Україні нового пакета військової допомоги в розмірі 750 мільйонів євро. Він міститиме артилерію та системи протиповітряної оборони.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Данії.

"Сьогодні уряд поінформував Комітет зовнішньої політики про новий пакет пожертвувань Україні на суму 5,6 мільярда данських крон (750 мільйонів євро). З них 2,4 млрд данських крон (321 мільйон євро) буде виділено на протиповітряну оборону. Частина коштів також піде на пожертвування майбутнього українського F-16", — йдеться у повідомленні.

Міністр оборони Троельс Лунд Поульсен наголосив, що це вже 18 пакет допомоги для України. 

"Акцент зроблено як на ППО, так і на артилерію, якої Україна дуже потребує", — заявив він.

Крім того, уряд Данії пропонує зарезервувати додаткові кошти для інвестицій в українську оборонну промисловість.

"Ситуація в Україні дуже серйозна. Немає сумнівів, що українці потребують постійної та масованої підтримки з боку союзників. Цим пакетом ми посилаємо однозначний сигнал як Україні, так і зовнішньому світу. Ми обоє зараз робимо пожертви, і ми готові інвестувати масово та довгостроково в українську оборонну промисловість. Їхня боротьба за свободу, як і раніше, є нашою боротьбою", — підкреслив Поульсен.

Нагадаємо, 7 травня уряд Данії оголосив про надання Україні нового пакета гуманітарної допомоги в розмірі 250 мільйонів данських крон (близько 33 мільйонів євро). Він призначений для допомогти найбільш уразливим верствам населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2024 17:54