Фото: istockphoto.com

Євросоюз виділив Україні кошти на гуманітарну допомогу: названо суму

У вівторок, 20 лютого, Європейський Союз виділив 75 мільйонів євро на гуманітарну допомогу для українців, які постраждали внаслідок вторгнення Російської Федерації.

Про це повідомляється на офіційному сайті Європейської комісії.

"Сьогодні Комісія оголошує про перші 83 мільйони євро гуманітарної допомоги для підтримки людей, які постраждали від війни Росії проти України у 2024 році", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 83 мільйонів євро гуманітарного фінансування розподілять таким чином:

  • 75 мільйонів євро виділено на гуманітарні проекти в Україні для надання екстреної допомоги, включаючи доступ до основних потреб, таких як притулок, послуги захисту, чиста вода, освіта та охорона здоров’я. У центрі гуманітарної стратегії ЄС в Україні сьогодні лежить захист людей, які постраждали від війни, особливо тих, хто живе поблизу прифронтових районів.
  • 8 мільйонів євро виділяється на гуманітарні проекти в Молдові, які надають цільову допомогу найбільш уразливим верствам населення, включаючи гуманітарну грошову допомогу для забезпечення основних потреб, захисту та охорони здоров’я.

Включно з новим фінансуванням Європейська Комісія виділила загалом 926 мільйонів євро на програми гуманітарної допомоги цивільним особам, які постраждали від війни в Україні після вторгнення Росії в лютому 2022 року. 

"З цього фінансування 860 мільйонів євро було виділено на гуманітарні програми в межах України та 66 мільйонів євро на підтримку біженців, які виїхали до сусідньої Молдови", — інформують в прес-службі.

Варто зазначити, що гуманітарна допомога Євросоюзу, яку надають Україні з 2014 року, працює по всій країні, зосереджуючись на важкодоступних районах поблизу лінії фронту у східних і південних областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія виділила 1,8 мільярда євро на надання гуманітарної допомоги для найбільш вразливих країн світу. Найбільшу частину коштів спрямували у Південно-Східну Європу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.02.2024 16:27