Фото ілюстративне зі соцмереж

Данія надала Україні новий пакет допомоги: куди її спрямують

У вівторок, 7 травня, уряд Данії оголосив про надання Україні нового пакета гуманітарної допомоги в розмірі 250 мільйонів данських крон (близько 33 мільйонів євро). Він призначений для допомогти найбільш уразливим верствам населення.

Про це йдеться на сайті міністерства закордонних справ Данії.

У данському відомстві зазначили, що, за даними ООН, гуманітарної допомоги потребують майже 15 мільйонів українських громадян, що становить приблизно 40% населення. Війна найсильніше вдарила по найбільш уразливих верствах населення — по жінках, дітях та переселенцях.

Цікаво, що Данія оголосила новий пакет допомоги у той час, коли її міністр співробітництва в галузі розвитку та глобальної кліматичної політики Ден Йоргенсен проводить зустріч з європейськими колегами у Брюсселі, на якій, зокрема, планують обговорити війну в Україні.

Як розподілять допомогу

Гуманітарну допомогу розподілять між міжнародними організаціями, які працюють в Україні. Серед них — такі структури ООН, як OCHA, ЮНІСЕФ та UNHCR. Також пакет підтримки спрямований на зміцнення здатності українців прожити майбутню зиму після нових ударів Росії по енергосистемі.

Цим пакетом Данія також підтримує гуманітарне розмінування. Припускається, що мінами та іншими вибухонебезпечними предметами забруднено 156 тисяч квадратних кілометрів території України. Це втричі перевищує площу самої Данії.

Нагадаємо, 23 квітня Україна та Данія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови нашої держави. Угода передбачає надання Києву 380 мільйонів євро для підтримки критичної інфраструктури, що використовує відновлювальну енергетику.

Раніше повідомлялося, що Данія першою у світі закупить озброєння та військову техніку для Збройних сил України в українських виробників. Країна виділила на це 28,5 мільйона доларів.

Також 25 квітня данська влада ухвалила рішення щодо збільшення фінансування Українського фонду, в рамках якого Києву передають військову допомогу. Погоджена сума складе 4,4 мільярда данських крон, що в еквіваленті становить 590 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2024 23:32