Військова допомога з Данії. Джерело: armyinform

Данія офіційно повідомила про 21 пакет військової допомоги для України: про яку суму йдеться

У п’ятницю, 18 жовтня, стало відомо, що уряд Данії підготував 21 пакет військової допомоги Україні на суму 2,4 мільярда данських крон (приблизно 321,8 мільйона євро). Його спрямують як на постачання зброї зі складів, так і на її замовлення в міжнародних постачальників.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Данії. Там зазначили, що новий пакет військової допомоги Україні передбачає надання озброєнь зі складів армії Данії, фінансування систем протиповітряної оборони у співпраці з Німеччиною та додаткові внески до Міжнародного фонду для України, який очолює Велика Британія.

Додатково нові кошти планують скерувати задля розширення тренувальних заходів для українських військових.

"21 пакет допомоги покликаний надати якомога більше військової підтримки для задоволення нагальних потреб українців, водночас підтримуючи амбіції Данії підтримувати довгостроковий розвиток оборонних спроможностей України", — прокоментував міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Він додав, що данський уряд працює над можливістю закупівель зброї, включно з безпілотниками, безпосередньо у виробників в Україні.

Фінансування ще має затвердити фінансовий комітет парламенту Данії, йдеться в повідомленні.

Загалом із 2023 по 2028 рік Данія заклала 64,8 мільярда данських крон на військову підтримку України, яку реалізує через спеціальний Український фонд. Із них уже витрачено або закладено понад 48 мільярдів крон.

Нагадаємо, наприкінці вересня міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявляв, що триває закупівля озброєнь через український оборонний комплекс на загальну суму 4,2 мільярда данських крон (майже 629 мільйонів доларів. До кінця року планується постачати на фронт озброєння та техніку українського виробництва, які фінансує Данія, а також користуючись з заморожених російських активів, які країна отримує від імені Євросоюзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 16:46