ДБР повідомило про підозру колишньому Міністру енергетики у сприянні терорганізаціям

15 ЛИСТОПАДА 2021 08:52

 Слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинної схеми сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України, до якої входив колишній Міністр енергетики та вугільної промисловості та чинний народний депутат України.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

«Встановлено, що організатори налагодили поставки вугільної продукції з тимчасово окупованих територій за кошти українських держпідприємств на суму приблизно 1,5 мільярда гривень. Поставки відбувались наприкінці 2014 – початку 2015 років за співучастю колишнього високопосадовця, який наразі є народним депутатом України. Зловмисники організували схему поставок вугілля з ОРДЛО за безпосереднього сприяння вищих представників влади Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Одному з учасників, який забезпечував поставки вугілля з тимчасово окупованих територій, слідчими ДБР ще 19 вересня 2021 року повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання слідчого щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 500 мільйонів гривень. На цей час він утримується під вартою.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Нерухомість за кордоном: що відбувається з цінами в країнах ЄС

Події, 15.11.2021 08:52