Колаж: TrueUA

ДБР просить суд заарештувати Романа Гринкевича: яку заставу йому визначили

Працівники Державного бюро розслідувань будуть просити суддів заарештувати Романа Гринкевича. Його підозрюють у резонансній справі про закупівлю неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба ДБР із посиланням на заяву директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова під час брифінгу для преси. За його словами, наразі Гринкевич перебуває на шляху до суду.

Застава, яку проситимуть як альтернативу для затриманого, становитиме 500 мільйонів гривень.

Відповідаючи на запитання, чи будуть у цьому провадженні підозри для чиновників із Міноборони, Олексій Сухачов зауважив, що слідство ще не завершено та перебуває фактично на початковій стадії. Але після проведених експертиз та на основі вивчення документів слідчі вже розуміють весь ланцюг постачання неякісного одягу.

"У нас є повна комунікація з Міністерством оборони, безпосередньо з міністром оборони", — наголосив Сухачов.

Він нагадав, що Міністерство оборони України визнало себе потерпілою стороною.

"Щодо підозр чиновникам — як тільки буде певний результат, то виходитиме на комунікацію", — додав він.

Як відомо, сьогодні о 7 годині ранку на підставі ухвали суду в Одесі затримано Романа Гринкевича, який ухилився від органів досудового розслідування. Працівники ДБР у результаті комплексу оперативно-слідчих дій встановили місцеперебування підозрюваного.

Він та його батько — приватний підприємець — підозрюються в організації злочинної організації, яка протиправно заволоділа бюджетними коштами. Члени цієї злочинної організації уклали договори з Міністерством оборони України щодо постачання одягу військовим. Однак майно, відповідно до висновків експертиз, не відповідало технічним вимогам договорів через свою низьку якість. Розмір збитків Міністерства оборони України складає понад 934 мільйони гривень.

Йому повідомили про підозру, однак декілька днів він переховувався від правосуддя. За оперативною інформацією, намагався домовитися щодо незаконного перетину державного кордону України, аби надалі сховатися від правоохоронних органів України в одній із країн Євросоюзу.

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони: що відомо

Раніше Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого запідозрили у хабарі слідчому ДБР. Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а також його син Роман.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, що сьогодні в Одесі працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали сина бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа Гринкевича.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.01.2024 13:49