Затримання Романа Гринкевчиа. Джерело: ДБР

З’явилося фото та відео затримання Романа Гринкевича в Одесі

Один із підозрюваних у справі про закупівлю неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України Роман Гринкевич намагався виїхати за кордон через Одесу. Його затримали працівники Державного бюро розслідувань (ДБР).

Прес-служба ДБР опублікувала відео затримання Романа Гринкевича.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний виїхав до Одеси орієнтовно 17 січня та з того часу готувався перетнути державний кордон, аби виїхати за межі країни. 19 січня за клопотанням прокурорів суд надав дозвіл на його затримання.

"За оперативною інформацією, він намагався домовитись щодо незаконного перетину державного кордону України аби надалі сховатися від правоохоронних органів України в одній із країн Євросоюзу", — пояснили в ДБР

Затримання відбулося приблизно о сьомій годині ранку на підставі ухвали суду. Раніше Роман Гринкевич ухилився від органів досудового розслідування.

Як відомо, його батько – приватний підприємець – підозрюється в організації злочинної організації, яка протиправно заволоділа бюджетними коштами. Члени цієї злочинної організації уклали договори з Міністерством оборони України щодо постачання одягу військовим. Однак майно, відповідно до висновків експертиз, не відповідало технічним вимогам договорів через свою низьку якість. Розмір збитків Міністерства оборони України складає понад 934 мільйони гривень.

Усім учасникам повідомлено про підозру у створенні злочинної організації та участі у ній, а також шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах за відповідними статтями Кримінального кодексу України.

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони: що відомо

Раніше Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше запідозрили у хабарі слідчому ДБР. Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а також його син Роман.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва 18 січня обрав запобіжний захід у вигляді арешту із заставою трьом із п'яти фігурантів справи про неякісні закупівлі одягу й білизни для Збройних сил України компаніями львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Заставу визначено у розмірі півмільярда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.01.2024 11:32