Фото: ДБР

ДБР викрило працівника ТЦК Одеси, який незаконно коригував дані в системі "Оберіг

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили на незаконній діяльності працівника Малиновського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеси. Посадовця підозрюють в організації заробітку на чоловіках, які бажали уникнути мобілізації. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, така протиправна схема діяла з березня 2023 року. За даними слідства, співробітник одного з відділів ТЦК несанкціоновано коригував дані військовозобов’язаних в електронній базі "Оберіг". Ціна "послуги" становила від чотирьох до семи тисяч доларів.

Посадовець вносив в електронну базу неправдиву інформацію щодо непридатності чоловіків до служби. Завдяки цьому військовозобов'язані чоловіки виїздили за кордон.

"Наразі ДБР встановлює усіх осіб, які встигли скористались схемою", — зауважили у Бюро.

Наразі слідчі повідомили співробітнику РТЦК та СП про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України). За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Зокрема, правоохоронці розв'язують питання щодо обрання посадовцеві запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті поліцейські спільно з прикордонниками затримали місцевого жителя, якого підозрюють у переправленні військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Громадянину загрожує до дев'яти років в'язниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.10.2024 03:56