Фото: ілюстративне. Джерело: ДПСУ

На Закарпатті горе-бізнесмен за чималі гроші допомагав ухилянтам тікати через гори за кордон (фото)

У Закарпатській області у селі Костилівка Рахівського району поліцейські спільно з прикордонниками затримали місцевого жителя, якого підозрюють у переправленні військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Громадянину загрожує до дев'яти років в'язниці.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, співробітники поліції отримали оперативну інформацію про причетність місцевого жителя до переправлення через державний кордон військовозобовʼязаних чоловіків.

За даними слідства, маршрут до Румунії зловмисник проклав через гори.

"Зібравши достатньо інформації та провівши ряд заходів оперативникам вдалося затримати організатора одразу після отримання ним грошових коштів від чергового клієнта. Затримання провели в селі Костилівка", — додали правоохоронці.

На місці події поліцейські вилучили у чоловіка три тисячі доларів та транспортний засіб, яким клієнта мали доставити до лінії кордону. На підставі статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України співробітники поліції помістили підозрюваного до ізолятора тимчасового тримання. Також слідчі відкрили за цим фактом кримінальне провадження за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до дев'яти років.

"У справі триває досудове розслідування. Заходи з викриття проводилися у співпраці зі співробітниками Мукачівського прикордонного загону, за процесуального керівництва прокуратури", — наголосили у поліції.

Нагадаємо, у вересні прикордонники під час перевірки документів викрили псевдоподружжя. Чоловік за допомогою фіктивного шлюбу зі своєю тещею, яка має інвалідність, намагався виїхати з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.10.2024 13:53