Фото: ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Прикордонники завернули ухилянтів, які хотіли втекти з України на гумовому човні

На кордоні з Угорщиною прикордонники затримали чоловіків, які на гумовому човні намагалися перетнути Тису

Як повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України, задля конспірації чоловіки висунулися у напрямку державного кордону вночі.

Так, один із них заплатив переправникам 12 000 доларів, інший — 4 000, а ще 7 000 повинен був доплатити згодом. 

Зокрема, ще двоє порушників домовились з організаторами про ціну у 11 тисяч доларів, якщо зможуть потрапити на територію сусідньої країни живими. Чоловіків було затримано, коли ті взявши човен рухалися у напрямку державного кордону. 

Раніше, а саме 9 вересня, прикордонники під час перевірки документів викрили псевдоподружжя. Чоловік за допомогою фіктивного шлюбу зі своєю тещею, яка має інвалідність, намагався виїхати з України.

Так, 28-річний українець одружився зі своєю 40-річною тещею, яка має інвалідність першої групи. За версією "молодят", вони їхали до Варшави, лікувати жінці зір.

Як з'ясували прикордонники, 7 вересня реальна дружина чоловіка виїхала за кордон залізницею. Чоловік з тещею у цей же день спробував виїхати через автомобільний пункт пропуску на Волині. Проте псевдоподружжя викрили. На наступний день вони вирішили скористатися ще однією спробою у пункті пропуску "Рава-Руська".

"Акторську майстерність пара проявляла до останнього та запевняли, що шлюб укладений у липні — по великій любові. Пізніше чоловік все ж зізнався, що новоспечена дружина — його теща. І шлюб був укладений з метою виїзду за межі України", — розповіли в ДПСУ.

Нагадаємо, у липні на Закарпатті затримали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Порушникам допомагав 14-річний підліток. За свої послуги він мав одержати тисячу доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 02:42