Фото: ДБР

ДБР викрило правоохоронця, який організував схему уникнення мобілізації: фото затримання

Працівники Державного бюро розслідувань затримали правоохоронця з Дубенського району Рівненської області, якого підозрюють в організації схеми з уникнення від мобілізації для чоловіків призовного віку. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, підозрюваний штучно відкривав проти "клієнта" кримінальне провадження, в якому той повністю розкаювався та визнавав вину. Злочин обирали не надто тяжкий і, враховуючи, щиросердне розкаяння, псевдозлочинці отримували від одного до двох років умовного терміну. Таким чином на час слідства, а також відбування покарання призов на військову службу не відбувався. Таку послугу він оцінював у 100 тисяч гривень.

Затримання хабарника

Затримання хабарника

Фото: ДБР

Зазначається, що у випадку, якщо такий "клієнт" уже перебував у розшуку призовників, видалення із системи вартувало додаткових 6500 гривень.

"Правоохоронець співпрацював зі старостою однієї із сільрад, до повноважень якого входить видача повісток чоловікам призовного віку. Представник влади знайомив охочих із фігурантом, а за це отримував свою частку. Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та встановлюється повне коло осіб, що могли бути причетними до вказаного злочину", — додають у ДБР. 

Затримання хабарника

Фото: ДБР

Подібна схема працювала з березня цього року. Натепер встановлено, що підозрюваний виконав щонайменше п'ять таких "замовлень". Його було затримано 10 травня "на гарячому" під час отримання хабаря. 

Затримання хабарника

Затримання хабарника

Фото: ДБР

Наразі чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави та оголошено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, діючи за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, днями ДБР на Буковині затримали поліцейського, який допомагав ухилянтам тікати за кордон. Він пропонував чоловікам перевезти їх повз блокпости до кордону на власному автомобілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.05.2024 03:33