Фото: Державне бюро розслідувань

Син колишнього нардепа від ОПЗЖ замовив вбивство колеги: його судитимуть

Працівники Державного бюро розслідувань передали до суду справу щодо колишнього депутата Жмеринської міської ради від забороненої в Україні проросійської партії ОПЗЖ, якого підозрюють в замовному вбивстві.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, батько обвинуваченого є колишнім народним депутатом VII скликання від "Партії регіонів" та чинним депутатом Жмеринської міськради від забороненої ОПЗЖ. Однак чоловік під час повномасштабного вторгнення виїхав з України та фактично не виконує депутатські обов’язки. Його бізнесові та політичні інтереси у місті та регіоні представляє син, який у 2023 році добровільно склав повноваження депутата міської ради.

Підозрюваний у замовному вбивстві

ДБР

Фото: ДБР

"На початку 2023 року у батька загострився конфлікт з іншим депутатом на тлі блокування розгляду місцевою радою його особистих бізнесових питань, пов’язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво. Син вирішив допомогти батьку та планував організувати замовне вбивство депутата — члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради", — зазначили в ДБР.

Підозрюваний у замовному вбивстві

Підорзрюваний у замовному вбивстві

Фото: ДБР

За даними слідства, організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців вбивства та надав їм інформацію про майбутню жертву. Виконавцям він обіцяв заплатити 8500 доларів.

Підозрюаний у замовному вбивстві

Фото: ДБР

Правоохоронці у ході операції імітували вбивство, зробили фейкові фото, які посередник показав замовнику, та після передачі оплати за злочин затримали підозрюваного. У його квартирі під час обшуку виявили зброю та боєприпаси, які зберігались у чоловіка без передбаченого законом дозволу. 

Підозрюваний у замовному вбивстві

Фото: ДБР

Фігуранту оголошено про підозру в організації закінченого замаху на вбивство, вчинене з корисливих мотивів на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України), а також у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України). За ці злочини підозрюваному загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі. 

Нагадаємо, 7 травня Служба безпеки України викрила мережу агентів Федеральної служби безпеки Росії, яка готувала вбивство президента України Володимира Зеленськогокерівника Головного управління розвідки Кирила Буданова та голови СБУ Василя Малюка. Також затримали двох полковників Управління державної охорони, які забезпечували агентів озброєнням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.05.2024 05:14