Фото: Державне бюро розслідувань

Під Чорнобилем група посадовців зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн

Державне бюро розслідувань викрило групу посадовців, які зрубали 100-річні дуби у Чорнобильському заповіднику. Зловмисники знищили 185 дубів, завдавши збитків на 59 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного відомства, зловмисники організували незаконну рубку цінних дубів на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Слідством встановлено, що голова держпідприємства у грудні 2023 року організував незаконну порубку 185 дубів на території Денисовецького лісництва ДСП "Північна Пуща", яке належить до Чорнобильського заповідника. Для реалізації свого злочинного умислу він залучив трьох осіб, яким видав спеціальні перепустки на територію заповідника.

Затриманий чиновник, якого підозрюють у вирубці дерев

Фото: ДБР

Згідно з даними ДБР, злочинець показав своїм підлеглим територію для вирубки, на якій росли дуби віком понад 100 років. Їм допомагав працівник правоохоронних органів, який супроводжував транспорт зі зрубаною деревиною. Деревину вивозили до Києва, де продавали на пунктах приймання деревини при цьому використовуючи підробні документи.

В результаті проведених обшуків вилучена зрізана деревина об’ємом понад 350 м куб., яку ділки не встигли продати. Злочинцям загрожує до семи років позбавлення волі.

зрубані дуби

Фото: Прокуратура Київської області

Нагадаємо, раніше ДБР викрило багатомільйонну оборудку поблизу Києва. Зловмисники привласнили державні землі Вишгородського району поблизу столиці на понад дев'ять мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.03.2024 10:22