Затримання за вимагання грошей в Одесі. Джерело: Одеська прокуратура

ДБР затримало чоловіка, який вимагав $60 тисяч від імені Бюро (фото)

Державне бюро розслідувань затримало колишнього правоохоронця з Одеси, який видавав себе за працівника Бюро. Він вимагав у місцевого мешканця 60 тисяч доларів.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Там зазначили, що у вересні 2024 року фігурант вирішив "підзаробити" та розпочав вимагати у знайомого мешканця Одеси 60 тисяч доларів. Приводом для вимагання він назвав те, що чоловік нібито заборгував ці гроші іншому його знайомому.

"Колишній правоохоронець залучив до вимагання спільника та вирішив представлятися працівником ДБР. Він протягом місяця вимагав у потерпілого гроші, погрожував йому, психологічно тиснув на нього та навіть стежив за його родиною", — пояснили в ДБР.

Вони додали, що фігуранти публікували в соцмережах фотографії членів сім’ї потерпілого з провокативними підписами, надсилали потерпілому фото та відео того, як стежать за ним і його сім’єю. Тому потерпілий вирішив віддати гроші, які не позичав, за умови, що його сім’ї дадуть спокій.

У п’ятницю, 11 жовтня, колишнього правоохоронця зі спільником затримали під час отримання частини обумовленої суми — 25 тисяч доларів. Йому та його поплічнику повідомлено про підозру у вимаганні.

"Підозрюваним обрали запобіжний захід — тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років. Слідство перевіряє можливість того, що фігурант систематично займався "вибиванням" грошей з інших громадян. Також з’ясувалося, що він уже перебуває під слідством за фактом хабарництва та псування чужого майна", — підсумували в Державному бюро розслідувань.

Вимагання грошей в Одесі 1

Вимагання грошей в Одесі 2

Вимагання грошей в Одесі 3

Вимагання грошей в Одесі 4

Вимагання грошей в Одесі 5

Джерело: ДБР

Нагадаємо, що у травні цього року працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю, який за начебто не притягнення до кримінальної відповідальності вимагав у військового 100 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.10.2024 11:36