Фото: Генштаб ЗСУ

Де на фронті найскладніша ситуація: у Генштабі назвали два напрямки

Протягом 8 серпня на лінії фронту уже відбулося 56 бойових зіткнень. Найважча ситуація спостерігається на Лиманському та Покровському напрямках. Проте підрозділи Сил оборони мужньо стримують натиск окупантів та жорстко відповідають на їхні спроби просунутись вперед. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Обстріли рашистів

Окупанти 8 серпня активізували застосування авіації по прикордонних районах Сумської області. На даний час відомо про 16 авіаційних ударів із застосуванням 23 керованих авіаційних бомб. Зокрема під удари ворога потрапили Привілля, Павлівка, Басівка, Новеньке, Юнаківка, Кияниця, Яблунівка, Пушкарівка, Кондратівка та Могриця. Також агресор за допомогою артелерії здійснив обстріли населених пунктів Покровка, Хлібороб, Бачівськ, Юнаківка, Кружок, Бунякіне та Бруски.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку з початку доби відбулось чотири боєзіткнення поблизу Вовчанська, два з них на даний час тривають.

На Куп’янському напрямку російські війська один раз безуспішно намагалися штурмувати позиції ЗСУ поблизу Синьківки.

На Лиманському напрямку ворог атакував в районах Макіївки, Невського, Тернів та Серебрянського лісу. Всього з початку доби на цьому напрямку зафіксували уже 15 боєзіткнень, чотири з них триває досі. Ситуація тут контрольована.

На Сіверському напрямку противник не полишає спроби прорвати оборону, проте отримує гідну відсіч від українських захисників. Так, поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Спірного та Виїмки окупанти вісім разів намагались потіснити підрозділи ЗСУ.

На Краматорському напрямку від початку доби російські війська шість разів намагалися вибити наші підрозділи із займаних позицій. Чотири штурмових дії поблизу Часового Яру, Калинівки та Іванівського українські воїни відбили.  Ще дві атаки триває.

На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації сім разів атакував позиції наших військ. На даний час триває два боєзіткнення поблизу Нью-Йорка.

На Покровському напрямку ситуація також напружена. В районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Желанного та Карлівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив десять спроб штурмувати українські позиції. Тривають бої в п’яти локаціях.

На Курахівському напрямку від початку доби загарбники один раз атакували підрозділи. Намагалися просунутися поблизу Красногорівки.

На Времівському напрямку відбито дві штурмові дії противника в бік Водяного та Вугледару, триває ще один бій.

На Оріхівському напрямку в районі Малої Токмачки окупанти один раз намагались просунутись вперед, але отримали жорстку відсіч. Також ворог застосовував авіацію по Гуляйполю.

"Воїни Збройних Сил України вживають необхідних заходів для стримування наступу противника", — додали в Генштабі.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 8 серпня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 587 510 (+1 140);
  • танків — 8 431 (+2);
  • бойових броньованих машин — 16 332 (+9);
  • артилерійських систем — 16 487 (+36);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 142 (+4);
  • засобів протиповітряної оборони — 914 (+4);
  • літаків — 366 (+1);
  • гелікоптерів — 327 (+1);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 13 293 (+81);
  • крилатих ракет — 2 424 (+3);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 22 285 (+59);
  • спеціальної техніки — 2 767 (+8).

Нагадаємо, речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій раніше заявив, що війська країни-агресорки атакують позиції Збройних сил України на Півдні лише невеликими підрозділами, адже у них бракує ресурсів на даному відтинку фронту.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2024 17:05