Фото: ілюстративне. Джерело: ОК "Захід"

У DeepState заявили про окупацію Новоолександрівки на Покровському напрямку: ЗСУ спростували

Ввечері 23 червня ресурс DeepState заявив, що російські загарбники повністю окупували населений пункт Новоолександрівка на Покровському напрямку. Українські військові спростували дану інформацію.

Зокрема, як наголошували у DeepState "росіяни намагаються закріпитися на західних околицях села. Сили Оборони України проводять ураження живої сили, щоб зупинити подальше просування".

Реакція ЗСУ

Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу ЗСУ пояснило, що значна частина населеного пункту дійсно зайнята рашистами. Однак повністю населений пункт ворог не контролює, а на вулицях села наразі точаться важкі бої.

"Переважаючий у силах противник пре несамовито, але бійці 110-ї ОМБр спільно з суміжними підрозділами надзусиллями стримують його дикий натиск", — зазначається в повідомленні.

Частина Новоолександрівки, в яку прорвалися росіяни, перебуває під вогневим контролем українських військових. У ЗСУ запевнили, що "вживають всіх заходів для вибиття звідти окупантів".

"Прохання до різного роду військових аналітиків та експертів з військової тематики: не розповсюджувати неперевірену інформацію, яка далека від істинної, а представників медіа — більш ретельно її перевіряти та користуватися офіційними джерелами інформації", — наголосили військові.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив в інтерв’ю виданню The Philadelphia Inquirer, що "армагеддону" на фронті не відбуватиметься. Однак ситуація залишатиметься складною ще щонайменше місяць. Російські окупанти впродовж найближчого часу намагатимуться тиснути максимально.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2024 07:59