Фото: 24 канал

День прапора та День Незалежності: чи будуть цього року вихідні на свята

В Україні в серпні традиційно відзначатимуть День прапора та День Незалежності, які є державними святами. У попередні роки ці дні були вихідними, але 2023 — стане винятком, адже після продовження воєнного стану всі святкові дні мають бути робочими.

Про це йдеться в законі "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану". 

Цього року могли б бути тривалі вихідні до понеділка, 28 серпня. Проте згідно з законодавством України, громадяни не відпочиватимуть на День прапора та День Незалежності України.

Як Київ відзначатиме цьогоріч День Незалежності

Раніше заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко повідомляв, що у Києві цьогоріч не організовуватимуть масових заходів до Дня Незалежності. 24 серпня у столиці відбудуться лише локальні заходи.

"Місто не буде проводити масових заходів. Усі заходи будуть локального рівня. Натомість кінцевого варіанту від Офісу президента та Уряду щодо формату державних заходів ще немає. Можливо, як і минулого року це буде виставка техніки. Проте наразі ми ще очікуємо остаточну інформацію", — наголошував він.

Натомість, за словами столичного чиновника, напередодні Дня Незалежності у Києві відбудуться урочистості біля мерії з нагоди Дня державного прапора.

Нагадаємо, українців попередили про імовірні масовані ракетні атаки на День Незалежності 24 серпня. Громадян закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. У розвідці зауважували, що це може трапитись на день раніше або пізніше, або тривати кілька днів і кілька хвиль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.08.2023 12:24