Фото: chas.news

День зовнішньої розвідки України: Зеленський та Данілов привітали причетних зі святом

В Україні 24 січня відзначається День зовнішньої розвідки. Це свято набуло офіційного статусу у 2018 році згідно з указом президента.

Президент України Володимир Зеленський привітав військових із професійним святом. У своєму зверненні, опублікованому в Telegram-каналі, він назвав представників зовнішньої розвідки людьми, "які допомагають державі дізнаватися реальну ситуацію на кожному з напрямків".

"Публічно про деталі роботи Служби зовнішньої розвідки України майже нічого не можемо розповісти. Зараз не час. Але наш захист, наша дипломатична робота, наші активні дії і на фронті, і в міжнародних відносинах ґрунтуються, зокрема, на інформації, яку надають фахівці нашої зовнішньої розвідки", зауважив глава держави.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов у своєму привітанні назвав це свято "визнанням тієї значущої ролі, яку воєнна розвідка відіграє в системі розвідувальних органів нашої держави". 

Він зазначив, що упродовж 27 років співробітники Головного управління розвідки з гідністю та на високому професійному рівні виконують свій військовий обов'язок перед Батьківщиною і Українським народом із гарантування національної безпеки і оборони України, її суверенітету та територіальної цілісності. 

"Воєнна розвідка здобула також заслужений авторитет у спецслужб країн-партнерів НАТО. Україна цінує ваші мужність і незламний моральний дух, безмежну відданість справі, любов до рідної землі, патріотизм і героїзм, проявлені військовими розвідниками, зокрема у боротьбі проти російської агресії", наголосив Данілов.

Додамо, що офіційного статусу це свято набуло у 2018 році згідно з указом п'ятого президента Петра Порошенка.

"Ураховуючи значний внесок співробітників розвідувальних органів України у справу забезпечення захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз, а також життя, здоров’я її громадян та об’єктів державної власності за межами України, зміцнення обороноздатності держави", йшлося в тексті указу п'ятого президента.  

Нагадаємо, восени 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ, яким установив в Україні День танкових військ. Його відзначатимуть щороку 14 вересня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.01.2024 12:37
Фото: chas.news