Фото: president.gov.ua

Деокупація Запорізької АЕС: Зеленський зробив заяву

Міжнародні інституції не здатні звільнити Запорізьку АЕС від російської окупації. Нашій державі та союзникам потрібно розробити нові механізми для різкої зміни ситуації.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем'єром Японії Фуміо Кішідою, пише "Укрінформ".

За словами глави держави, нові механізми для деокупації атомної електростанції були однією з тем переговорів з очільником уряду Японії.

"Той формат, в якому ми живемо, при всій повазі та подяці до того, що пан Гроссі (гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, — ред.) робить, щоб вирішити цю ситуацію, поки Запорізькій станції нічого не допомагає, жодна міжнародна інституція поки що це питання не може вирішити. Тому ми повинні знаходити інші механізми", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, вночі 9 березня внаслідок рашистських ракетних обстрілів відключилась остання лінія зв’язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою. Станція перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації, 5-й та 6-й енергоблоки переводяться в холодний стан, увімкнулись 18 дизель-генераторів для живлення власних потреб ЗАЕС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2023 22:29