Фото: dan-news.info

Депортував понад 30 українських дітей до пансіонату Путіна: ватажку "ДНР" Пушиліну оголосили підозру

Ватажок окупаційного терористичного угруповання  "Донецька народна республіка" Денис Пушилін отримав підозру. Він причетний до депортації 31 української дитини до пансіонату президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України.

Так, СБУ, Національна поліція та Офіс генпрокурора зібрали та верифікували масштабну доказову базу щодо насильницької депортації щонайменше 31 української дитини з тимчасово захоплених районів Донеччини до РФ.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення Росії неповнолітніх громадян України звозили до пансіонату "Поляни" у Підмосков’ї, який належить до структури управління справами російського президента. Йдеться про 16 неповнолітніх хлопців та 15 дівчат. Серед них — троє дітей з Маріуполя, яких рашисти примусово забрали у батька, а його відправили до Оленівської колонії.

Також з Маріуполя депортували 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще дев'ять неповнолітніх викрали з дитячих соціальних центрів у містах Шахтарськ та Харцизьк на Донеччині.

Викрадених дітей спочатку звозили до тимчасово окупованого Донецька, потім автобусами переправляли до Ростова-на-Дону, а далі літаком до Москви. Звідти неповнолітніх везли до заміського пансіонату адміністрації Путіна. Надалі частину депортованих українських дітей передали на "виховання" громадянам Росії. Зокрема, одну дитину влаштували до родини Марії Львової-Бєлової — уповноваженої президента РФ з прав дитини.

казівку кремля щодо депортації українських дітей з тимчасово захопленої частини території Донецької області виконував керівник місцевої окупаційної адміністрації РФ — Денис Пушилін", — зазначили в прес-центрі.

Для цього гауляйтер підписав "постанову №84" про виїзд дітей нібито для "оздоровлення" у медустановах та закладах відпочинку на території Росії. Виконання цієї вказівки він доручив своїй "радниці" — Елеонорі Федоренко та Світлані Майбороді, яка очолює так звану "службу у справах сім’ї та дітей "ДНР".

Слідчі СБУ на підставі нових задокументованих фактів заочно повідомили Пушиліну та його двом спільникам про підозру.

Фото: СБУ

Нагадаємо, у вересні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з гауляйтером "ДНР" Денисом Пушиліним. Білоруський диктатор заявив про готовність розвивати співпрацю з окупованим Росією регіоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.10.2024 21:30