Денис Пушилін і Олександр Лукашенко. Джерело: president.gov.by

Лукашенко зустрівся з ватажком "ДНР" і домовився про співпрацю "так само, як з Україною"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з гауляйтером "ДНР" Денисом Пушиліним. Білоруський диктатор заявив про готовність розвивати співпрацю з окупованим Росією регіоном.

Про це повідомила прес-служба Олександра Лукашенка. Він зазначив, що Білорусь і "донецький регіон" співпрацюють вже давно, а тому зараз Лукашенко готовий розвивати ці відносини й надалі.

"Що стосується Білорусі, то у складі України ми завжди співпрацювали з Донецькою областю. І, природно, у ці важкі часи відтоді вже 10 років ми не відмовлялися від цієї співпраці, готові продовжувати її й нині. Тим паче що певні напрацювання є, базу створено", — заявив він.

Окрім того, самопроголошений президент Білорусі зауважив, що "готовий співпрацювати з Україною на тих самих засадах, що і з "ДНР".

Як відомо, декілька днів тому Лукашенко також розповідав про нібито "домовленість з українцями" щодо того, що Білорусь "не підсвічуватиме" факти зальоту російських і українських безпілотників на територію країни.

Нагадаємо, що 30 серпня Володимир Путін нагородив самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка орденом апостола Андрія Первозванного, що є найвищою державною нагородою Російської Федерації. Це сталося з нагоди 70 дня народження білоруса.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.09.2024 14:18