Фото: ТАСС

Путін вручив Лукашенку найвищу нагороду Росії

Глава Кремля Володимир Путін нагородив самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка орденом апостола Андрія Первозванного, що є найвищою державною нагородою Російської Федерації. Це сталось з нагоди 70 дня народження білоруського диктатора. 

Про це стало відомо з указу Путіна.

У документі йдеться про те, що Лукашенка нагороджено за "заслуги у розвитку відносин союзництва і стратегічного партнерства між Російською Федерацією та Білоруссю, укріпленні дружніх зв’язків між народами та великий особистий вклад та ефективну діяльність союзної держави".

Путін відзначив Лукашенка найвищою нагородою Росії

Скріншот з сайту Кремля

У самому привітанні, Путін наголосив, що Лукашенко є "справжнім патріотом своєї країни, який послідовно обстоює її інтереси на міжнародній арені". Крім того, глава Кремля назвав білоруса "мудрим політиком, здатним приймати виважені, далекоглядні рішення навіть у найпростіших ситуаціях".

Як зазначають аналітики Інституту вивчення війни, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко навряд чи ризикне вступити у війну проти України, він занадто побоюється за свій режим. Проте Мінськ може відволікти та розтягнути українські сили.

Нагадаємо, раніше речник білоруського міністерства закордонних справ Анатолій Глаз запевнив, що його країна не отримувала "офіційних звернень" від Києва із закликом відвести війська від спільного кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.08.2024 11:24