Володимир Кащук. Джерело: Telegram-канал Віталія Глаголи

Депутати міської ради Хуста на Закарпатті проголосували за недовіру меру Кащуку

У вівторок, 27 лютого, під час позачергової сесії депутати міської ради Хуста висловили недовіру міському голові Володимиру Кащуку. Він залишив зал засідань одразу після голосування обранців.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола у своїх соціальних мережах.

"За" таке рішення проголосували 33 хустські депутати з 34, які зареєструвалися на сесії.

Джерело: Telegram-канал Віталія Глаголи

Джерело: Telegram-канал Віталія Глаголи

Раніше місцеві медіа повідомили, що Володимир Кащук змушений був скликати позачергову сесію, бо за це підписалося 25 депутатів із 34. Тобто депутати семи фракцій політичних партій, а всього в міськраді вісім фракцій.

Мер Кащук "прославився" на всю Україну тим, що отримує найвищу зарплатню серед всіх своїх українських колег — майже півтора мільйона гривень за рік. Менші зарплати навіть у мерів таких мегаполісів, як Київ і Львів.

До того ж надмірні володіння землею та нерухомістю стали предметом обурення депутатів та й, власне, мешканців міста. Також громадськість і депутатський корпус невдоволені тим, що всього 3,5% від ПДФО перераховуються на потреби армії. І це при тому, що інші міста віддають всі 100% ПДФО на підтримку армії, і ці суми сягають десятки та сотні мільйонів, а Хуст перерахував всього 3,5 мільйона гривень.

Окрім того, міському голові Володимиру Кащуку нагадали про корупційні скандали з відмиванням коштів. Зокрема, історію з реконструкцією стадіону "Карпати", на яку пішло 55 мільйонів гривень. Реконструйований стадіон відкрили в жовтні 2019 року, а зараз уже потрібні кошти на його ремонт.

Нагадаємо, що наприкінці січня правоохоронці встановили особу чоловіка, який кинув гранату у двір будинку депутата Закарпатської обласної ради. Подія сталася в Мукачеві на початку цього тижня, 23 січня, близько четвертої години ранку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2024 11:42