Микола Олещук. Джерело: Telegram-канал командувача Повітряних сил ЗСУ

"Десятки блискучих операцій": Повітряні сили ЗСУ підбили підсумки 730 днів повітряних атак (відео)

За 730 днів повітряних атак українські військові знищили 1 905 ракет різних типів, 4 844 ударні дрони, 340 літаків, 325 гелікоптерів. І така статистика оновлюється щоденно.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Два роки великої війни. 730 днів повітряних атак. Зафіксувати статистику нашої "воєнної рутини" непросто, адже оновлюється вона практично щогодини. Оновлюється російськими А-50 і "сушками", іранськими "шахедами" та "непереможними ракетами", ворожими пунктами управління, крейсерами, підводними човнами та цілими штабами флоту...", — наголосив він.

Генерал-лейтенант зазначив, що за цей час Повітряні Сили провели десятки блискучих операцій.

Він навів статистику: загалом у взаємодії зі Силами оборони України знищено:

  • 1 905 ракет різних типів, серед них: 43 балістичні та 25 аеробалістичних — Х-47М2 "Кинджал";
  • 4 844 ударних дрони та 7 660 БпЛА оперативно-тактичного рівня;
  • 340 літаків;
  • 325 вертольотів.

"Щоденно кажу "дякую" підлеглим за знищені цілі й успішну бойову роботу. Адже за кожною цією цифрою — люди!" — акцентував командувач Повітряних сил ЗСУ.

За його словами, 730 днів рашисти у своїй пропаганді "знищують" наші Повітряні сили, а тим часом українські пілоти в умовах потужної ворожої протидії здійснили уже понад 18 800 вильотів. Із них 7 800 — на вогневе ураження, 8 900 — на авіаційне винищувальне прикриття.

"Поки що на радянській техніці. Проте ми чекаємо й активно працюємо над тим, аби найближчим часом до битви врешті долучилися F-16! Підтримуйте Збройні сили, вірте в Повітряні сили, долучайтеся до боротьби та допомагайте українському війську. Разом — до перемоги!" — підсумував Микола Олещук.

Нагадаємо, що сьогодні командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук показав відео збиття російських ударних дронів і ворожих ракет вночі 24 лютого 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2024 19:59