Фото: Telegram-канал Петра Андрющенка

Детонація тривала півгодини: оприлюднено подробиці потужної "бавовни" поблизу Маріуполя (фото)

У вівторок, 13 лютого, українські війська вгатили по місцю базування окупантів між селом Українка Мангушської частини Маріупольського району та селом Малинівка Нікольської частини цього ж району. Після головного вибуху детонація тривала до пів години та супроводжувалась великими втратами загарбників.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Посадовець зауважив, що епіцентр "бавовни" зафіксовано між селом Українка та селом Малинівка в місці базуванні окупантів. Після основного вибуху детонація тривала до 30 хвилин. 

"Після вибуху протягом 10-15 хвилин окупанти підняли авіацію (літаки), що дуже активно патрулювала / працювала у квадраті Ростов-Маріуполь-Розівка-Маріуполь. Зазвичай таке відбувається після загрози атак БпЛА в напрям Ростову. Тут прямо пов’язано з наслідками", — написав Андрющенко.

Він також заявив, що в Маріуполь з напряму Нікольського завезли побиту систему БУК, що підтверджує інформацію про ураження системи протиповітряної оборони у вказаному квадраті.

"Після вибуху в місто з Нікольського напряму заїхала до півдесятка вантажівок, що припаркувалися на території колишнього "Метро". Швидкі в лікарні Маріуполя або Нікольського поранених не завозили, що вказує або на важкий ступінь поранення, або на пакетування на міці в стан "хороший русский". Подробиці зʼясовуємо", — додав Петро Андрющенко.

Раніше повідомлялось, що у вівторок, 13 лютого, поблизу Маріуполя прогриміли потужні вибухи. За попередніми даними, було зафіксовано приліт по розташуванню російських загарбників.

Нагадаємо, Маріупольська міська рада повідомляла, що росіяни продовжують нарощувати військову присутність у Маріуполі та навколо міста. Для цього окупанти поповнюють військові бази та прокладають залізницю, яка в перспективі має з'єднувати місто з російським Ростовом-на-Дону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2024 21:02