Фото: соцмережі

Дев’ята річниця розстрілів на Майдані: Україна згадує криваві події Революції Гідності

В Україні 18-20 лютого 2014 року в середмісті Києва відбулися масштабні розстріли активістів Революції гідності. Сьогодні всі українці вшановують пам'ять загиблих мітингувальників.

18 лютого загинули 22 протестувальники. 20 лютого вбили найбільше людей — 48. Загалом 107 учасників Революції гідності складають "Небесну сотню".

ГПУ оголосила підозри щодо причетності до вбивств на Майдані 66 особам, 46 з яких перебувають у розшуку. Здебільшого звинувачення у розстрілах висунуто співробітникам розформованого нині спецпідрозділу МВС "Беркут".

Окрім того, підозри в організації злочинів висунуто Януковичу, його старшому сину Олександру, екс-прем`єру Миколі Азарову, екс-голові МВС Віталію Захарченку, екс-генпрокурору Віктору Пшонці та його синові Артему, екс-голові АП Андрію Клюєву, колишньому заступнику міністра внутрішніх справ Віктору Ратушняку, колишньому першому віцепрем`єру Сергію Арбузову, екс-міністр доходів і зборів Олександру Клименку, екс-міністрові енергетики Едуарду Ставицькому, екс-міністру освіти Дмитру Табачнику, олігарху Сергію Курченку. Більшість з них нині переховується в Росії.

Сукупно у всіх містах України розслідується понад 4,7 тис. злочинів проти учасників Революції Гідності. 

Нагадаємо, 18 лютого минає вісім років з часу героїчної оборони Дебальцевського плацдарму від російських окупантів. У боях за місто українські військові мужньо протистояли вчетверо чисельнішому ворогу в озброєнні і живій силі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.02.2023 15:12