Фото: mukachevo-rada.gov.ua

Деякі громадяни можуть отримати 75% знижку на комунальні послуги

Законодавство передбачає, що батьки особи, яка має статус учасника бойових дій, можуть отримати певні пільги. Зокрема, йдеться про знижки на комунальні послуги до 75%. 

Як повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби, задля отримання відповідних пільг потрібно подати довідку про склад сім'ї, включно з непрацездатними батьками, які проживають з учасником бойових дій.

Знижки надаються лише на певну кількість квадратних метрів оселі. Водночас на підставі довідки про склад сім'ї будуть зараховані такі пільги:

  • знижка на комунальні послуги для учасника бойових дій — 75%;
  • знижка на комунальні послуги для осіб з інвалідністю — 100%

Так, для сімей, які складаються лише з непрацездатних осіб, надається 75% знижка на користування газом для опалення житлової площі на подвійний розмір нормативної опалювальної площі. Вона становить 42 квадратні метри на кожну особу, яка має право на знижку, та 21 квадратний метр на сім'ю.

Раніше начальник Головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області Наталія Рад повідомляла, що в Україні деякі категорії громадян мають право на субсидії та пільги на житлово-комунальні послуги. Проте отримувати одночасно ці дві допомоги від держави неможливо. За її словами, якщо людина має право на субсидію та на пільгу з оплати житлово-комунальних послуг, то отримувати обидві виплати не можна. Це непередбачено законодавством.

Нагадаємо, що українці, які не здатні самостійно оплачувати комунальні послуги, мають право на призначення житлової субсидії. Водночас громадянам, яким через заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг відмовили у наданні житлової субсидії, на наступний період для одержання виплат необхідно документально або підтвердити сплату заборгованості, або укласти договір про її реструктуризацію, або оскаржити у суді заборгованість, яку споживач не визначає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Економіка, 15.10.2024 02:32