Колаж kremen.today

Деякі категорії пенсіонерів отримають разову грошову допомогу: хто має на це право

В Україні деякі пенсіонери отримають разову грошову допомогу до Дня Незалежності України. Зокрема виплати отримають особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, ветерани війни та особи, що працюють в спеціальних умовах.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

"Пенсіонерам, які мають право на таку виплату, грошова допомога буде виплачена у серпні разом із пенсією — без додаткового звернення", — зазначили в ПФУ.

Також кошти нарахують ветеранам війни, які проходять службу, або працюють та не є пенсіонерами, кошти буде спрямовано на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу (працюють), на підставі поданих заявок, в тому числі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Ті, хто має право на виплату, не є пенсіонером та не проходить службу (не працює), для отримання допомоги потрібно подати до Пенсійного фонду України заяву (довільної форми). Виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

У ПФУ додали, що заявки на здійснення разової грошової виплати подаються до 1 серпня поточного року. Якщо можливість подати заяву у зазначений термін відсутня, це можна зробити до 1 жовтня 2024 року.

Нагадаємо, що в Україні можна подати заявку на оформлення пенсії, не виходячи з дому. Для цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис (КЕП) та скан-копії документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.07.2024 19:59