Колаж TrueUA

Деякі українці можуть отримати пенсію одразу за півроку: хто саме і за яких умов

Деякі українці мають можливість отримати пенсію за шість місяців наперед. Йдеться про громадян, які планують виїзд на постійне місце проживання за кордон.

Про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду України.

Так, згідно з законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", передбачено, що у разі виїзду пенсіонера на постійне місце проживання за кордон пенсія, призначена в Україні, виплачується за шість місяців наперед перед виїздом за заявою отримувача, рахуючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку, за місцем постійного проживання.

Для того, щоб отримати виплати громадянам, які планують виїхати за кордон, необхідно звернутись особисто до територіального управління Пенсійного фонду України за місцем свого постійного проживання. Також необхідно надати наступні документи:

  • заяву (встановленого зразка);
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон з відповідним записом про виїзд на постійне місце проживання за кордон, або паспортний документ іноземця, або документ, що посвідчує особу без громадянства;
  • довідку про зняття з реєстрації місця проживання в Україні.

Грошова допомога у разі виїзду пенсіонера на постійне місце проживання за кордон виплачується органами ПФУ шляхом зарахування коштів на поточний рахунок одержувача в уповноваженому банку.

Нагадаємо, що в Україні деякі пенсіонери мають кожні півроку проходити ідентифікацію. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, які отримують виплати в "Ощадбанку".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.10.2024 03:22