Фото ілюстративне. Джерело: "Слово і діло"

Директор фермерського господарства підірвався на міні на Харківщині: в ДСНС розповіли подробиці

У селі Явірському Харківської області директор фермерського господарства натрапив на російську протипіхотну міну ОЗМ-72. Його доправили до лікарні.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Харківській області. Це сталося близько 14:20 по дорозі до села Вовчий Яр.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уточнив, що аграрію — 47 років. Його ушпиталили з вибуховими травмами. Поранений — власник поля, де стався підрив,

"Там тривали розмінування, знаю тільки, що приїхала швидка. Саме ця територія не була окупована, але між Пришибським старостинським округом і Вербівкою проходила лінія розмежування. У нас знаходять і протитанкові, і протипіхотні міни, можуть бути розтяжки, що завгодно", — розповів «Суспільному» голова громади Анатолій Наздрачов.

Раніше в цьому ж Явірському районі трактор місцевого аграрія чотири рази підривався на мінах у полях. Його переобладнали на радіокерування. Під час п'ятого підриву на міні-трактор згорів.

"Звертаємось до всіх із проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку. Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків. Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, береги річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією", — вкотре наголосили в ДСНС.

Нагадаємо, що 5 жовтня в селищі Макарів Київської області на протитанковій міні підірвалося авто. Унаслідок інциденту постраждали три людини. Це сталося в районі мікрорайону "Цегельний завод". Один потерпілий перебував у важкому стані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 18:38