Фото: minjust.gov.ua

Директор НАБУ звільнив свого першого заступника Гізо Углаву: той відреагував

Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос звільнив свого першого заступника Гізо Углаву.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Директор НАБУ ухвалив рішення про застосування дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення до першого заступника директора бюро", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення було ухвалено через порушення Присяги державного службовця, порушення правил етичної поведінки державних службовців, Закону України "Про державну службу", Кодексу етики працівника НАБУ Углавою.

"Службове розслідування та надалі Дисциплінарна комісія НАБУ встановила, що перший заступник Директора вчинив низку дій та висловлювань негативного характеру, спрямованих на персональну та професійну дискредитацію працівника бюро, який подав службову записку про можливі факти витоку інформації", — наголосили у НАБУ.

До того ж у бюро додали, що приклад Гізо Углави показав іншим співробітникам НАБУ, що порушення правил матиме негативні для них наслідки.

"Зазначені дії сформували у працівників НАБУ розуміння можливості настання негативних наслідків за викривальну діяльність, що є неприпустимим порушенням найвищих стандартів етики та доброчесності, якими мають керуватись в свої роботі працівники та вище керівництво НАБУ", — резюмували у бюро.

Реакція Гізо Углави

У своєму дописі посадовець підтвердив своє звільнення із посади першого заступника директора НАБУ та заявив, що за дев'ять років роботи йому "вдалося зробити значний внесок у зміцнення антикорупційної системи України".

"Я керував ключовими операціями та розслідуваннями, які призвели до розкриття великих корупційних схем. Ми разом із командою впровадили сучасні методи розслідування і зміцнили міжнародне співробітництво, що дало змогу НАБУ стати визнаним і ефективним органом. Попри майбутні зміни, я пишаюся тим, що всі ці роки служив Україні та її народу, вірою і правдою захищаючи принципи законності та справедливості", — наголосив він.

Гізо Углава додав, що буде боротися за справедливість та оскаржуватиме рішення у суді. 

"Попереду нові виклики, але мої принципи та переконання залишаються незмінними, тож боротьбу за справедливість не закінчено. Наступними кроками у доведенні моєї правоти у справах проти мене будуть звернення до суду та продовження взаємодії з НАЗК", — резюмував він.

Нагадаємо, 24 травня першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Гізо Углаву усунули від виконання повноважень за власною заявою. Це відбулося після того, як стало відомо про витік інформації.

Згодом директор НАБУ Кривонос прокоментував ситуацію, яка виникла навколо інформації про ймовірний витік інформації в бюро. Він заявив, що за фактом витоку інформації було розпочате досудове розслідування. Проте, яка саме таємна інформація стала доступна громадськості у НАБУ не розповіли.

12 липня Гізо Углава заявив, що пройшов телеграф висновок якого свідчить, що він не причетний до зливів інформації з НАБУ. 

У серпні Семен Кривонос оголосив, що службове розслідування про тиск на викривачів завершене. Виявлено порушення кодексу етики працівників НАБУ та закону про держслужбу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.09.2024 12:59