Розбирання завалів після обстрілу в Харкові. Джерело: МВС України

Дитина загинула, 23 поранених: з’явилися наслідки рашистського обстрілу Харкова (фото, відео)

Унаслідок ранкового російського ракетного обстрілу Харкова 6 жовтня в центрі міста пошкоджено та зруйновано житлові будинки, сталася пожежа, є поранені та загибла серед цивільних.

Про це повідомили міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Ігор Клименко наголосив, що ця атака по Харкову стала черговим прицільним ударом Росії по цивільних людях.

"Станом на зараз відомо про 23 поранених та одного загиблого 10-річного хлопчика", — повідомили в місцевій прокуратурі.

За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, значна кількість харків’ян залишилися без даху над головою.

"Відселити людей є куди, цим займається зараз місцева влада", — зазначив він.

Обстріл Харкова 6 жовтня: що відомо

Про те, що рашисти обстрілюють Харків, голова ОВА Олег Синєгубов поінформував о 06:48. За його словами, удар прийшовся по Київському та Основ'янському районах. Зафіксовано пошкодження автомобілів та будівель. Одне з авто спалахнуло. Рятувальники розбирають завали.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що під руїнами виявили тіло 10-річної дитини. Ще 23 людей отримали травми. Дві особи врятували співробітники ДСНС. Пошкоджено два багатоквартирні будинки, зруйновано триповерховий житловий будинок.

Синєгубов додав, що також знайшли тіло чоловіка, але він помер до обстрілу. Тіло виявили вже під час розбирання завалів. На місці ворожого удару виникла пожежа площею 50 квадратних метрів, співробітники екстрених служб ліквідували вогонь.

Нагадаємо, що 5 жовтня в Харківській області оголосили триденну жалобу, з 6 по 8 жовтня, через російський ракетний удар по селу Гроза. Внаслідок атаки загинули 52 людини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 09:51