Фото: "Схеми"

Дівчина заступника генпрокурора Вербицького придбала елітне майно на 52 млн грн, — розслідування

Дівчина заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька цього року отримала у власність майно, вартість якого сягає щонайменше 52 мільйони гривень.

Про це йдеться у розслідуванні проекту "Схеми".

Як з'ясували розслідувачі, Ільницька придбала будинок в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 мільйона доларів (48 мільйонів гривень). До того ж вона придбала автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів (близько 4 мільйонів гривень) та стала власницею салону краси у столиці.

Будинок Христини Ільїнської

Фото: "Схеми"

Водночас журналісти зазначили, що офіційно Ільницька не мала достатньо коштів, щоб придбати все це майно.

"Її офіційно прозвітовані перед державою доходи за 10 років, за інформацією джерел "Схем" з доступом до таких даних, всього 360 тисяч гривень. Причому за останні три роки Ільницька офіційно взагалі нічого не заробила. Але нещодавно реальний майновий стан Ільницької суттєво поліпшився", — наголосили журналісти.

Зазначається, що за будинок, згідно з договором, Ільницька заплатила у 24 рази менше ринкової вартості. На думку експерта з нерухомості Євгенія Полунова, "зазвичай такі реальні ціни в договорах купівлі-продажу сторони намагаються уникати для того, щоб зменшити податкове навантаження".

За словами журналістів, Вербицький офіційно розлучений. Про те, що він перебуває у стосунках Ільницькою свідчать її публікації в соцмережах та камери спостережень, які зафіксували їхнє спільне пересування на згаданому новому Porsche. 

У коментарі "Схемам" заступник генпрокурора пояснив, що  їхні стосунки з Христиною Ільницькою не мають сімейного характеру та заявив, що не надавав їй допомогу у купівлі нерухомості. 

"У будь-якій допомозі в придбанні нею майна мною участь не бралася. Тому з цих питань вам необхідно звернутись до Христини", — сказав Вербицький.

Своєю чергою Ільницька теж не спростувала, що перебуває із ним у стосунках, так само додавши, що "на даному етапі" вони не носять сімейний характер.

"З Дмитром я знайома приблизно з кінця 2022 року, і стосунки мали дружній характер. Щодо наших стосунків на сьогодні — це особисте, я не готова це коментувати. На даному етапі стосунки не мають сімейного характеру. Що стосується купівлі будинку, автомобілів та іншої нерухомості, яку я купувала і купуватиму найближчим часом, чоловіки участі не беруть. На цей час я проживаю в будинку із сином та мамою", — зазначила жінка.

Натомість своє елітне майно, куплене у 2024 році на загальну суму більше ніж 50 мільйонів гривень, вона пояснила зокрема тим, що колись мала "яхтовий бізнес" зі своїм неназваним колишнім хлопцем, від якого нібито отримала у спадок за заповітом чимало активів.

Водночас "Схемам" вдалося встановити ім’я цього підприємця. У коментарі журналістам його вдова заявила, що ще до смерті він скасував свій заповіт на Ільницьку і він не набув чинності. Це підтверджують і записи в реєстрах.

Нагадаємо, раніше відома українська співачка Камалія розповіла, як ділила майно з екс-чоловіком мільярдером Мохаммадом Захуром, та зізналася, чи вільне її серце зараз

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.06.2024 08:45