Фото: Генштаб ЗСУ

Для чого війську потрібні Сили безпілотних систем: відповідь Міноборони

Українська влада розуміє важливість технологій, тому ініціювала створення Сил безпілотних систем як самостійного роду військ у складі Збройних сил. Безпілотники довели свою ефективність під час ведення бойових дій на лінії зіткнення.

Таку заяву у Telegram-каналі зробив заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

Він наголосив, що використання БпЛА як засобів розвідки та ураження противника: на землі, у повітрі та на морі — справжня революція у веденні бойових дій. За словами Павлюка, Сили оборони вже завдали критичних втрат флоту РФ.

"Створення Сил безпілотних систем, як самостійного роду військ у складі Збройних сил України — підтвердження того, що ми розуміємо важливість цих технологій. І готові належним чином використати всі переваги безпілотних засобів", — йдеться у повідомленні посадовця.

Павлюк заявив, що нові організаційні можливості дадуть змогу не лише створити спеціальні штатні посади для роботи з дронами.

"Це будуть нові підрозділи, а також система накопичення, оцінки, обміну досвідом та підготовки застосування безпілотників. Важливо також, що відкриваються можливості для повноцінного масштабування виробництва дронів та спрямування їх у війська. Україна має не лише технології, але й значні перспективи реалізувати власні задачі на полі бою саме завдяки залученню безпілотних технологій", — резюмував заступник міністра оборони.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що створення в українських Силах оборони окремого роду — Сил безпілотних систем — це не питання майбутнього, а те, що повинне дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах.

Нагадаємо, що 1 лютого міністр оборони України Рустем Умєров разом із міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та командами міністерств провели зустріч з понад 120 виробниками БпЛА. За результатами зустрічі анонсовано збільшення кількості безпілотників для потреб військових.

Також турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 людей. Вона виготовлятиме моделі безпілотників TB2 або TB3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 14:43