Фото: Pexels

У жовтні для ФОПів зменшать штрафи за продаж товарів без РРО: що відомо

В Україні з 1 жовтня будуть суттєво зменшені штрафи для фізичних осіб-підприємців за продаж товарів та послуг без використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Це передбачає закон №3219, яким скасовуються податкові пільги, введені на період воєнного стану.

Про це повідомляють в Державній податковій службі.

"Законом №3219 суттєво зменшено розміри штрафних (фінансових) санкцій для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку, зі 100-150% до 25-50% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг), відповідно", — пояснили в податковій.

Варто зазначити, що ця норма не стосується тих зареєстрованих платників податку на додану вартість, які здійснюють діяльність з продажу підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

"При контрольно-перевірочних заходах податківці перевірятимуть лише тих суб’єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на відповідні органи", — додали в ДПС.

Водночас в Державній податковій службі акцентують увагу на тому, що кожна сплачена копійка до державного бюджету гарантує:

  • належне забезпечення наших воїнів, які виборюють право народу України бути вільним;
  • своєчасні виплати тимчасово переміщеним особам та іншим соціально незахищеним групам населення;
  • наближення нашої перемоги та гарантує розвиток України.

Нагадаємо, раніше очільник фінансового комітету Ради Данило Гетманцев повідомив, що від 1 жовтня 2023 року для підприємців повертаються штрафи за відсутність касового апарату. 

До того ж від 1 серпня повернулися перевірки для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.10.2023 02:15