Андрій Смирнов. Джерело: Facebook

"Для мене нічого незвичного не відбулося": Смирнов прокоментував отримання підозри

Колишній заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов підтвердив, що отримав підозру від Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про незаконне збагачення. Екс-посадовець пояснив, що "для нього нічого незвичного не відбулося", адже він очікував, що це станеться.

Про це екс-заступник керівника ОП заявив в коментарі "Українській правді".

"Підтверджую інформацію ЗМІ про вручення мені повідомлення про підозру. Підозра не від СБУ, а від НАБУ", — заявив він.

Смирнов підкреслив, що "це подія, давно очікувана". За його словами, підозру анонсували майже за півроку до її вручення.

"Вручення підозри та обшук відбулися швидко та делікатно — до детективів зауважень немає. Для мене нічого незвичного не відбулося. Такі вже в нас сучасні реалії політики", — наголосив він.

Екс-заступник керівника ОП додав, що "переконаний у своїй правоті". Також він додав, що буде доводити свою непричетність до обвинувачень всіма доступними способами.

Варто додати, що вранці низка українських ЗМІ поширили інформацію про те, що Національне антикорупційне бюро України оголосило підозру колишньому заступнику керівника офісу президента України Андрію Смирнову. Наразі офіційної інформації про це українські правоохоронні органи не публікували.

Що відомо про незаконне збагачення Смирнова

У жовтні минулого року Національне антикорупційне бюро України розслідувало справу проти заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова. Щоправда, її деталі не розголошували, оскільки не було письмового дозволу слідчого або прокурора.

Згодом стало відомо, що це стосується набуття транспортних засобів та нерухомості по занижених цінах на ім’я рідного брата Андрія Смирнова. Слідчі отримали доступ до банківських сейфових скриньок, інформації про об’єкти нерухомості та рух коштів на банківських рахунках за останні 10 років, що були оформлені як на самого Андрія Смирнова, так і на його родичів.

Зокрема, його брат Ігор придбав майно, у тому числі квартиру та земельну ділянку в Карпатах за ціною, значно нижчою за ринковою загальною сумою чверть мільйона доларів. Брати не змогли дати однозначну відповідь, звідки взяли гроші на покупки та чому ціни занижені.

Крім того, правоохоронні органи вивчали інформацію щодо поїздок Андрія Смирнова до Москви, які відбувалися у період з 2014 року до 2019 рік вже після здійснення окупації Криму та частини Донбасу Російською Федерацією.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський 29 березня звільнив двох заступників голови Офісу президента Андрія Єрмака. Йшлося якраз про Андрія Смирнова. Крім нього, ще звільнили Олексія Дніпрова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.05.2024 15:43