Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Для переселенців планують запровадити новий вид виплат

У Мінсоцполітики розробили новий інструмент для внутрішньо переміщених осіб, які орендують житло. Таким громадянам виплачуватимуть субсидії на оренду оселі. 

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Зазначається, що Мінсоцполітики спільно з Офісом Ради Європи в Україні проведе публічне обговорення стосовно цього інструменту 10 липня.

Виплати для ВПО в Україні

У 2024 році у держбюджеті для здійснення соціальних виплат спрямовано 136,5 мільярдів гривень. Кошти отримають майже п'ять мільйонів ВПО. З цього обсягу на допомогу для проживання внутрішньо переміщеним особам буде виділено 57,6 мільярда гривень, що більше майже у 20 разів порівняно з видатками до повномасштабного вторгнення РФ. Ці кошти буде спрямовано на підтримку ВПО, кількість яких порівняно з 2021 роком зросла в 11 разів.

Надходити виплати будуть 15 та 28 числа щомісяця. Розмір допомоги для ВПО не зміниться:

  • для осіб з інвалідністю та дітей — три тисячі гривень:
  • для інших осіб — дві тисячі гривень.

Раніше, а саме 24 червня, міністр фінансів Роман Єрмоличев під час конференції "Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб" повідомляв, що як торік, так і у 2024-му завдяки зовнішньому фінансуванню повністю забезпечено виплати всіх соціальних та гуманітарних видатків.

Нагадаємо, 13 червня прес-служба Мінреінтеграції повідомляла, що діти, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, мають право на низку пільг. Зокрема, на освіту та відпочинок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.07.2024 16:29