Фото: konkurent.ua

До 100 тисяч осіб за добу: у ДПСУ прогнозують збільшення пасажиропотоку на кордоні у період свят

Українські прикордонники очікують зростання потоку людей на кордоні на період свят. Охоронці кордону готові збільшити кількість інспекторських груп у випадку зростання потоку громадян.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, наразі пасажиропотік є не таким інтенсивним, як буває або в літній період, або в період Різдва чи Нового року. На даний час за добу кордон перетинає близько 70-75 тисяч осіб у будні дні й близько 80 тисяч у вихідні дні. 

"Якщо пригадати минулий рік і новорічно-різдвяний період, то пасажиропотік може зрости та до 100 тисяч осіб за добу, а в окремі дні може досягати і 120 тисяч осіб за добу в обидва боки. Це, звісно, буде і збільшення інтенсивності (руху), і можливо, збільшення (кількості) транспортних засобів, які очікуватимуть у чергах на перетин кордону. На такий період як Державна прикордонна служба, так і суміжні країни збільшують кількість інспекторських груп для того, щоб максимально швидко забезпечувати оформлення громадян на кордоні", — зазначив Демченко.

Водночас речник порадив громадянам цікавитися інформацією про стан завантаженості пунктів пропуску як із боку України на виїзд, так і з боку сусідніх країн на в’їзд до України, щоб обрати найменш завантажені напрямки і не очікувати в чергах на кордоні для оформлення.  

Нагадаємо, станом на 4 грудня на території Польщі у бік України у черзі стоять близько 2,5 тисячі вантажівок. Найбільша черга зараз на пункті Рава-Руська. Також о першій ночі 4 грудня пункт пропуску "Угринів-Довгобичув" відкрився для руху порожніх вантажівок з України до Польщі. За шість годин роботи було оформлено 30 фур. Наразі ще 60 вантажівок стоять у черзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.12.2023 10:59