Фото: Офіс президента України

З подарунками й підтримкою: до Києва з неоголошеним візитом прибув президент Литви

У середу, 28 червня, до столиці України прибув президент Литви Гітанас Наусєда. У Києві він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і візьме участь у заходах з нагоди 27-ї річниці прийняття Конституції. 

Про візит литовського лідера повідомила його прес-служба. Раніше про те, що Науседа прибуде до Києва, не повідомлялося. Водночас вранці 28 червня Науседа написав у Twitter, що його країна передає Україні дві пускові установки NASAMS.

Згідно з інформацією, глава Литви обговорить з президентом України порядок денний саміту НАТО у Вільнюсі в липні, а також питання переговорів України про членство в ЄС, допомогу Литви та Європейського Союзу Україні.

Наусєда прибув до Києва з Гааги, де вчора на зустрічі глав семи держав обговорив подальшу підтримку України. З Києва президент Литви вирушить до Брюсселя, де в четвер починається засідання саміту європейських лідерів.

У своєму Twitter Наусєда повідомив, що його країна посилить ППО України двома пусковими установками NASAMS. Він зазначив, що протиповітряна оборона відіграє ключову роль у боротьбі з російським агресором.

"Литва придбала дві пускові установки NASAMS, які будуть передані Україні. Разом до перемоги!" — написав політик.

Водночас, за словами Наусєди, він "з нетерпінням чекає нових колективних рішень щодо підтримки України на саміті НАТО у Вільнюсі".

Зазначимо, що востаннє Науседа відвідував Україну взимку цього року. 11 січні Володимир Зеленський, президент Польщі Анджей Дуда та президент Литви Гітанас Наусєда у Львові провели зустріч у форматі Люблінського трикутника. Тоді основну увагу було приділено безпековим питанням.

Нагадаємо, наприкінці травня Литва оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Туди увійшли безпілотники, боєприпаси, сухі продовольчі пайки та інша підтримка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2023 09:55