Фото: МВС

До Умані разом із хасидами прибула поліція Ізраїлю: скільки усього очікується паломників

До міста Умань Черкаської області, де 15 вересня починається святкування Рош га-Шана, прибула поліція Ізраїлю. Загалом очікується прибуття всього близько 30 тисяч паломників.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Зазначається, що українські та ізраїльські поліцейські несуть службу в місцях паломництва хасидів.

"Вже сьогодні іноземні колеги заступлять на патрулювання разом із українськими поліцейськими та військовослужбовцями Національної гвардії", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що за добу державний кордон в пунктах пропуску перетнули 8726 паломників-хасидів.

У МВС зазначають, що з метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період з 12 по 19 вересня розгорнуто зведений загін ГУ ДСНС України у Черкаській області.

"Залучено пересувний пункт управління ДСНС, тактичний пожежний робот, кінологічний розрахунок та розрахунок на спеціальній машині радіаційної та хімічної розвідки", — повідомляють у прес-службі.

Зокрема, у місцях масового скупчення паломників здійснюється цілодобове чергування на сімох постах. Додатково залучено піші патрулі ДСНС.

Нагадаємо, глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньягу закликав хасидів утриматися від традиційного паломництва в Умань під час свята Рош га-Шана. Це пов'язано з регулярними обстрілами з боку Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 14.09.2023 14:30