Фото: ДБР

До в’язниці відправили екс-працівницю колонії на Херсонщині, яка працювала на рашистів: скільки років вона проведе за ґратами

Малиновський районний суд Одеси ухвалив рішення у провадженні колишньої працівниці "Дар’ївської виправної колонії №10", яка співпрацювала з ворогом. Він призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на дев'ять років з конфіскацією всього майна.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що жінка під час окупації Херсонщини порушила присягу та влаштувалася на роботу до окупантів у незаконну установу, створену на базі української колонії. 

"Після звільнення регіону вона з чоловіком, який теж працював у колонії та пристав на бік ворога, намагалися переховуватися. Проте правоохоронці їх викрили та затримали. Судовий розгляд справи стосовно чоловіка ще триває", — зауважили у ДБР.

Зрадниця повністю визнала свою вину, активно співпрацювала з правоохоронцями під час досудового розслідування, надаючи інформацію про інших колаборантів. Суд урахував це як пом’якшувальні обставини. Її визнано винною у державній зраді.

Нагадаємо, 6 грудня Харківські області суд виніс вироки двом зрадникам, які активно співпрацювали з ворогом під час окупації регіону. 

Також 4 грудня працівники Служби безпеки України затримали зрадника, який координував ракетний удар по одному із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.12.2023 17:18