Фото ілюстративне зі соцмереж

Доки рашисти обстрілюватимуть Україну: прогноз британської розвідки

Росія намагається постійно підтримувати та збільшувати тиск на українську владу та населення. Тому окупанти продовжать завдавати повітряних ударів по Україні, поки у неї залишатимуться для цього засоби.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

У зведенні британські розвідники звернули увагу ще на події вчорашнього дня, 21 березня, коли Росія завдала першого більш ніж за місяць великого удару з використанням авіації дальньої дії по Україні.

Тоді до складу ударної групи ввійшли щонайменше 10 літаків Ту-95, що діяли з авіабаз Оленегорськ та Енгельс, а також винищувачі МіГ-31. Вони випустили не менше 20 ракет (у тому числі Х-101 та "Кинжал"), переважно на Київ. Із моменту попереднього авіаційного удару по Києву минуло 44 дні.

За даними британської розвідки, цілком можливо, що місячну паузу в ударах із використанням дальньої авіації викликали проблеми управління та планування авіапарку. Санкції, ймовірно, обмежили можливість Росії отримати доступ до ключових компонентів літаків і ракет. Успіхи української протиповітряної оборони теж ускладнили планування російської атаки.

"Росія майже напевно продовжить завдавати ударів по критично важливих точках, наскільки дозволять літаки, екіпажі та запаси зброї, намагаючись підтримувати тиск на український уряд та населення через свою можливість ударів в умовах протистояння", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що за минулу ніч було понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет різних типів. Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 12:52