Фото: Freepik

Долар дешевшає другий день поспіль: який курс НБУ встановив на 26 грудня

Національний банк України опускає курс долара після тривалого зростання. Зниження спостерігається протягом двох днів підряд.

Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Станом на вівторок, 26 грудня, регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 37,52 гривні. Гривня зміцнилася на три копійки у порівнянні з 25 грудня.

Офіційний курс у понеділок становив 37,55 гривні за один долар. На готівковому ринку курс впав на п'ять копійок — 38,15 гривні за долар.

У вівторок офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 41,36У понеділок, 25 грудня, офіційний курс гривні до євро становив 41,38.

Скріншот НБУ

Скріншот НБУ

Варто додати, що за попередніми оцінками експертів, середній офіційний курс долара в Україні за підсумками 2024 року становитиме 41,1 гривні за долар. Проте невідомо, як чітко все буде розвиватися на валютному ринку, адже зараз є багато факторів, на які не можна вплинути та спрогнозувати курс найближчим часом.

Нагадаємо, У Національному банку припускають, що за відсутності ознак погіршення балансу ризиків, а також успішної адаптації учасників ринку до нового валютного режиму регулятор зможе знизити облікову ставку на 1-2%.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.12.2023 19:05