Фото ілюстративне. Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Домовилися знайти рішення: міністри агрополітики України та Польщі провели переговори

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів телефонну розмову зі своїм польським колегою Робертом Телусом.

Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Міністри обговорили ситуацію, а також пропозицію України щодо її врегулювання, та домовились знайти рішення, яке враховує інтереси обидвох країн. Сторони підтвердили тісні та конструктивні відносини, які вони багаторазово демонстрували, та погодили з урахуванням цього виробити найближчим часом варіант взаємодії з питань експорту.

"Наступні переговори відбудуться найближчими днями, під час яких обговорять підготовлені до того часу питання від обидвох сторін. Також польська сторона вивчить український план експорту та підготує свої пропозиції до нього", — йдеться в повідомленні.

Раніше литовський президент Гітанас Науседа зустрівся в Нью-Йорку з польським і українським колегами Анджеєм Дудою та Володимиром Зеленським. Він заявив, що розбіжності між двома країнами необхідно вирішити якомога швидше.

"Заради спільної та найважливішої мети — захисту Європи від агресивної експансіоністської політики Росії — розбіжності між Україною та Польщею необхідно вирішити якомога швидше", — сказав Науседа.

За його словами, позиція Польщі в наданні підтримки Україні є винятковою, тому потрібно знайти рішення, оскільки подальше поглиблення кризи стало би безвідповідальним.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначав, що Київ і Варшава домовляться про вирішення конфлікту з приводу імпорту українського зерна. Підтримка України з боку Польщі продовжиться. Він пояснив, що відносини між Польщею та Україною є позитивними та прагматичними. За його словами, Варшава прагне захистити свої економічні інтереси, тоді як Київ шукає способи зберегти економічний потенціал, особливо в умовах атак на порти, які регулярно здійснюють окупанти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.09.2023 16:22