Дональда Трампа визнали винним у шахрайстві, — Reuters

Суд Нью-Йорка визнав 45-го президента США Дональда Трампа винним у шахрайстві. У матеріалах справи йдеться, що упродовж тривалого часу він обманював банки та страховиків, завищуючи свій капітал, аби отримати кращі умови банківських позик і страхування.

Про це інформує Reuters та The Associated Press.

"У вівторок суддя Нью-Йорка відмовився відхилити позов генерального прокурора штату Летиції Джеймс, який звинувачував Дональда Трампа в незаконному роздуванні його активів і капіталу, і постановив, що Трамп і організація Трампа несуть відповідальність за шахрайство. Рішення виніс суддя Артур Енгорон із суду штату Нью-Йорк на Манхеттені", — йдеться в повідомленні.

Крім простого вихваляння своїми багатствами, екс-президент США, його компанія та її ключове керівництво неодноразово вказували неправдиві дані у своїх річних фінансових звітах, пожинаючи винагороди, такі як вигідні умови позики та нижчі страхові премії, визнав суд.

Це рішення є "найрішучішим спростуванням" ретельно створеного іміджу Трампа як багатого та спритного магната нерухомості, який став політичною силою, пише AP.

Справи Трампа

Загалом проти Трампа висунули 91 звинувачення у чотирьох кримінальних справах. Зокрема, про незаконне поводження із секретними документами, спробу фальсифікації результатів виборів і незаконне витрачання коштів, зібраних на президентську кампанію. А втім, Трамп усе ж продовжує свою передвиборчу кампанію для участі у виборах президента США у 2024 році.

Нагадаємо, у травні 2023 року Дональда Трампа визнали винним у справі про спробу зґвалтування письменниці та журналістки Джин Керрол. Відповідне рішення ухвалив Федеральний суд Манхеттена.

Також Трамп вирішив здатися правоохоронним органам у справі про втручання в вибори. За даними ЗМІ, Трамп прибув до в'язниці в Атланті. Трампа заарештували та помістили у в’язницю округу Фултон. Згодом його звільнили під заставу в розмірі 200 тисяч доларів. У СІЗО він пробув близько 20 хвилин. У нього взяли відбитки пальців та зробили тюремне фото.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.09.2023 23:52