Фото: УГКЦ

Дослухались до парафіян: Києво-Печерська лавра переходить на новоюліанський календар

Вже з 15 листопада Києво-Печерська лавра переходить на новоюліанський календар, який є основним для Православної церкви України (ПЦУ). Відповідне рішення прийнято нібито "на чисельні прохання" парафіян.

Про це повідомив виконувач обов'язків намісника Лаври архімандрит Авраамій. За його словами, Лавра почне використовувати новий календар із 15 листопада, від початку Різдвяного посту.

"На численні прохання парафіян Києво-Печерської Лаври, з благословення Священноархімандрита Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженнішого Митрополита Епіфанія, з 15 листопада (початок Різдвяного посту) Лавра переходить на використання новоюліанського календаря, який є основним для нашої Помісної Церкви", — йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що Православна церква України з 1 вересня перейшла на новоюліанський календар, тому тепер всі неперехідні релігійні свята відзначатимуться на 13 днів раніше. Також змінилися дати церковних постів.

Нагадаємо, Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр раніше пояснював, що рішення про дотримання новоюліанського календаря буде не обов'язковим для всіх, тобто примусово його нав'язувати нікому не будуть. Це означає, що якщо певні парафії захочуть звершувати богослужіння за старим стилем, який діє сьогодні, вони зможуть це робити. Аби убезпечити ПЦУ від розколу, буде даний перехідний період під час впровадження новоюліанського календаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.11.2023 21:41